Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România devine închisoare pentru urșii violenți din Europa: Fiara care a ucis o adolescentă, trimisă în țara noastră /FOTO

TG1
Ursoaica Italia

Vittoria Brambilla, președintele Ligii Italiene pentru Apărarea Animalelor și a Mediului, intenționează să trimită în România o ursoaică care a ucis o tânără de 17 ani în Italia.

''Sanctuarul Libearty din Zărneşti, în România, este o structură excelentă, potrivită pentru găzduirea lui Jj4, ursoaica închisă la Casteller şi condamnată la moarte pentru că a atacat-o pe tânăra Andrea Papi, şi poate servi ca model pentru oaza-refugiu destinată să-i primească urșii problematici pe care deputatul Michela Vittoria Brambilla, președintele Ligii Italiene pentru Apărarea Animalelor și a Mediului (Leidaa) și al Intergrupului Parlamentar pentru Drepturile Animalelor și Protecția Mediului, își propune s-o construiască în Trentino''.

"În perspectivă - spune Brambilla - urșii din Trentino, chiar dacă sunt problematici, ar trebui să rămână acolo unde s-au născut. Dacă pentru Jj4 nu este posibil acest lucru, avem totuși la îndemană soluția refugiului din Zărnești". Dr. Rainer Schneider, expert în carnivore mari şi director medical al Crasului „Stella del Nord” din Leidaa, a confirmat ''înalta calitate a structurii și a existența condițiilor de siguranță chiar și în timpul transportului''. Dr. a fost însărcinat de cele trei asociații care au obținut suspendarea uciderii ursoaicei Jj4 - Leidaa, Oipa și Enpa - să efectueze o inspecție a structurii românești.

În ultimele zile, s-a semnat acordul definitiv între Brambilla și șefa structurii, Cristina Lapis: în caz de transfer, sanctuarul va aranja transportul lui Jj4 cu un vehicul propriu adecvat scopului, iar asociaţiile de protectie a animalelor şi a mediului Leidaa, Oipa și Enpa vor suporta toate cheltuielile. Transferul se poate face imediat. ''Aș dori să-i dau acestui urs numele Speranza – a spus Cristina Lapis – pentru că este o speranță pentru toți urșii din Trentino, care ar trebui să trăiască liberi. Iar președintelui provinciei, Maurizio Fugatti, aș dori să-i spun că ursoaica nu este proprietatea sa și că în Italia nu mai există pedeapsa cu moartea''.

Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a semnat ordinul care prevede cotele de prevenţie la urs brun, în ultima sa zi la Ministerul Mediului.

”În Ţinutul Secuiesc, din 2016, numărul crescut de urşi a ameninţat tot mai mult viaţa oamenilor şi bunurile acestora. În ultimele 905 de zile, UDMR a lucrat pentru a proteja vieţile şi bunurile, precum şi pentru a soluţiona convieţuirea om-urs pe termen lung, respectiv pentru a pune pe baze solide profesionale gestionarea populaţiei de urs din România, a scris, joi seară, pe Facebook, Tanczos Barna

Fostul ministru al Mediului anunţă că a semnat ordinul care prevede cotele de prevenţie la urs brun.

”Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populaţiei de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire şi intervenţie pentru populaţia de urşi: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenţie şi 55 exemplare cu scop de intervenţie”, a mai precizat fostul ministur.

Potrivit acestuia, ordinul de ministru a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.

În 4 mai, Tanczos Barna anunţa că a dezbătut ordinul care stabileşte cotele de prevenţie la urs brun cu specialiştii şi reprezentanţii ONG-urilor de mediu şi transmitea că ”viaţa umană este mai presus de orice”.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.