Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România distruge România: Autosabotarea, sport național în țara noastră (Analiză)

Frf.ro
Tricou nationala

În această săptămână au avut loc două evenimente sportive extrem de importante pentru țara noastra: România U21 a debutat la Campionatul European, iar naționala mare a susținut un meci extrem de dificil, la Lucerna, împotriva Elveției.

În ambele partide, ”tricolorii” plecau cu șansa a 2-a, iar acest lucru era știut încă de când numele acestor două naționale au fost rostite la tragerea la sorți.

Episodul 1: Elveția-România - Un egal miraculos

Valoarea loturilor: Elveția - 246 de milioane de euro

România-76 de milioane de euro

Oamenii de fotbal din România nu au dat nicio șansă tricolorilor în dubla manșă cu Elveția și au considerat că punctele din duelul cu principala favorită pentru câștigarea grupei nu sunt deloc realiste.

Într-un amestec de noroc, voință și aroganță a adversarilor, naționala noastră e reușit, contrar cursului jocului, să obțină un punct nesperat la Lucerna și să păstreze locul doi în grupă, loc care a fost de la bun început obiectivul acestei echipe.

La finalul partidei, aceeași oameni de fotbal care au considerat punctul sau punctele în duelul cu Elveția un obiectiv nerealizabil, au început o demantelare a jucătorilor români și a selecționerului echipei naționale.

Ca suporter al echipei naționale, nu mă voi bucura niciodată de un joc urât sau de un meci slab făcut de tricolori, dar ca suporter realist al fotbalului îmi dau seama că această echipă naționala și-a depășit condiția la Lucerna, iar punctul obținut acolo poate cântări enorm în ecuația calificării la Campionatul European.

Norocul face parte din joc, iar naționala noastră a avut rare momente în care a beneficiat de o ”mână divină”.

În 1993, România juca contra echipei Țării Galilor un meci decisiv pentru participarea la Cupa Mondială din 1994, ce avea să ofere o ”Generație de Aur” pentru fotbalul românesc.

Partida s-a încheiat 1-1, dar galezii au dominat jocul și au avut o bară transversală în ultimele minute.

Tot despre noroc putem vorbi și în partida cu Olanda din 2007 . Golul în ultimele minute a lui Dorin Goian ne-a asigurat biletele la Euro 2008.

Jucătorii români intră pe teren cu gândul că dacă nu vor reuși o victorie cu adversari mai puternici, sau o victorie la scor cu echipele mai mici, vor fi puși la perete de toată lumea, iar acest lucru este foarte ușor de constatat din crisparea și atitudinea fricoasă pe care o au pe teren.

Episodul 2: România U21 - Spania U21 - Victorie fără dubii a ibericilor

Valoarea loturilor: Spania 195 de milioane de euro

România-26 de milioane de euro

Valoarea lotului Spaniei U21 este dublu față de cât valorează ambele noastre naționale, U21 și naționala mare.

În acest context, ”tricolorii” mici nu au reușit mare lucru și au pierdut cu 3-0 într-un duel condus din primul până în ultimul minut de iberici.

Dacă la finalul partidei ne așteptam să urmeze un val de critici, iar tinerii U21 să fie făcuți praf de oamenii de fotbal din țara noastră, atitudinea unor fani în timpul partidei a fost însă una de neînțeles.

Fanii CSA Steaua prezenți la Peluza Sud au venit puși pe războiaie proprii cu FRF, LPF, Gigi Becali și s-au limitat la scandări doar pentru propriile lor interese.

Și mesajul afișat de ultrașii din Ghencea nu a avut nicio legătură cu meciul echipei naționale: ”Vrem Steaua în ”A”, a fost mesajul afisat de roș-albaștrii.

Pentru naționala ”U21” urmează două partide cruciale în vederea calificării în faza următoarea a Campionatului European.

Duelurile cu Ucraina și Croația se vor disputa tot pe Arena din Ghencea și ne așteptăm, cel puțin în tribune, la un scenariu similar cu cel din partida cu Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.