Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România e țara care profită cel mai mult de Brexit: Cum e posibil așa ceva

pixabay.com
brexit

Cetăţenii din Marea Britanie au decis să iasă din Uniunea Europeană şi să voteze Brexitul, iar panica s-a instaurat atât printre români, cât şi printre ceilalţi cetăţeni care emigraseră în Regatul Unit. Ultimele anunţuri ale autorităţilor spun însă altceva. România a avut mai mult de câştigat decât de pierdut în urma deciziei cetăţenilor din Marea Britanie de ieşire a ţării din Uniunea Europeană, afirmă preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu. El a precizat că datele de până acum evidenţiază că acest fapt este mai evident în privinţa relaţiilor comerciale bilaterale.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră a lui Carmen Iohannis: Preşedintele rămâne tot singur

"Dacă importurile Marii Britanii a crescut cu 4 – 5, exporturile României către Marea Britanie se apropie de 20%. Am câştigat într-o perioadă scurtă un 0- 0 sau un 0 – 1 din piaţa respectivă este important pentru exportatorii români. Se pare că şi al doilea avantaj începe să se manifeste, măcar dacă nu câteva cifre totale, respectiv o anumită reorientare a investiţiilor către ţările emergente şi mai puţin către Marea Britanie şi alte ţări din zona euro unde sunt incertitudini.", a spus Ion Ghizdeanu, conform rador.

Citeşte şi: Accident groaznic cu cinci victime, în această seară: Doi soți au murit / VIDEO

Ion Ghizdeanu a adăugat că nici din punctul de vedere al circulaţiei capitalurilor şi al forţei de muncă nu vor exista modificări semnificative din perspectiva Brexit-ului. Probleme ar putea să apară, însă, în ceea ce priveşte accesul forţei de muncă necalificate pe piaţa britanică.

Citeşte şi: Schimbări MAJORE la 'Vocea României': La ce a decis să renunțe PRO TV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.