Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România e departe de independența energetică: Virgil Popescu anunță că ne putem asigura numai 80% din consum

Facebook
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a subliniat, miercuri, că România nu are probleme cu asigurarea stocului de 80% de gaze naturale nici pentru iarna anului viitor, amintind că preţul la gaze este plafonat pentru consumatorii casnici şi pentru CET-uri.

"Nu cred că avem probleme cu asigurarea unui stoc de 80%, l-am avut şi iarna trecută, ţinta ne-o vom atinge şi până la intrarea în această iarnă - de 80%, iar noi am plafonat deja preţul la gaze naturale pentru populaţie şi pentru CET-uri începând cu data de 1 aprilie. (...) Reamintesc că producătorii au obligaţia de a vinde cu 150 de lei MWh către furnizorii clienţilor casnici şi cu 250 de lei MWh către CET-urile care furnizează energie electrică şi termică", a declarat Popescu, la Parlament, întrebat cum se reflectă asupra României propunerea Comisiei Europene privind umplerea stocului, până la începutul iernii, de către statele membre, la o capacitate de cel puţin 80% cu gaze naturale în vederea asigurării independenţei faţă de Rusia, scrie Agerpres.

Citește și: Video Premierul Nicolae Ciucă i-a informat pe oamenii de afaceri că ANAF va deveni feroce după digitalizare .

Citește și: Nicolae Ciucă a cedat: întrebările despre inflație l-au făcut să fugă de presă

Referindu-se la declaraţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, potrivit căreia el rămâne în continuare adeptul reglementării preţurilor în zona de energie, ministrul Virgil Popescu a spus că există deja o reglementare.

"Eu cred că ar trebui să ne aşezăm, să discutăm. Există o reglementare la gazul natural. Avem practic un preţ plafonat, reglementat la gazul natural. Haideţi să vedem cum funcţionează acest lucru - de 150 de lei -, este practic un preţ reglementat, îl avem în funcţiune", a explicat Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.