Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România e în PERICOL: `Riscăm un RĂZBOI METEOROLOGIC`

România e în pericol! Am putea avea parte de un război meteorologic. Anunțul vine chiar de la un mare specialist al domeniului meteo. Ion Sandu, fost director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) și președinte al Societății Meteorologice Române, avertizează că România riscă enorm prin privatizarea ANM, așa cum a decis Dacian Cioloș când era premier.

”În câțiva ani, e posibil un război meteorologic. I-am explicat asta și premierului Dacian Cioloș. Nu-l interesează argumentele. Vrea management privat. Război meteorologic: de exemplu, în loc de precipitații de 80 de l/mp să avem 200 de l/mp. E o nebunie privatizarea serviciului meteorologic. Asta a vrut să facă Dacian Cioloș. Vine o firmă străină, spune că nu am nevoie de bani de la buget. E o șmecherie de 2 lei. Apoi, se duce la Minsterul Agriculturii pentru că nu au servicii meteo, apoi la Ministerul Apărării și spune că nu puteți ridica avioanele de la sol. Nu a funcționat niciun argument la discuțiile cu Dacian Cioloș.”, a declarat Ion Sandu, la Antena 3.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

Războiul meteorologic reprezintă utilizarea unor tehnici de modificare a vremii, cum ar fi însămânțarea norilor, în scopuri militare.

Înainte de Convenția de la Geneva, Statele Unite ale Americii au folosit oficial războiul meteorologic în războiul din Vietnam.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

Sub auspiciile Air Weather Service, Statele Unite ale Americii au declanșat Operațiunea Popeye prin care s-au însămânțat nori de ploaie peste traseul Ho Chi Minh, ceea ce a dus la creșterea precipitațiilor cu aproximativ treizeci de procente în 1967-1968.

Serviciul meteorologic al unei țări nu poate fi privatizat, a declarat, joi, Ion Sandu, fost director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) și președinte al Societății Meteorologice Române, acesta precizând că și-a dat demisia de la conducerea ANM când a fost demarată procedura de implementare a managementului privat.

Citește și: Cea mai nouă DESCOPERIRE pentru bolnavii de cancer: Cum se oprește dezvoltarea tumorilor

"În data de 19 decembrie eu mi-am dat demisia, în ziua în care s-a demarat procedura de management privat. Dacă tot s-a declanșat public această discuție vreau să precizăm clar. Sunt argumente atât de grele care trebuie aduse Guvernului actual și Parlamentului actual să oprească această nebunie pentru că nici măcar nu realizează că civilizațiile umane dispar datorită schimbării climei. Nu intru în detalii astăzi, dar nu se poate să intri în management privat, care înseamnă de fapt privatizare, la serviciul meteorologic al unei țări. Nu există nicăieri în lume să privatizezi serviciul meteorologic al unei țări, să îți facă prognoza din altă țară și să nu mai ai controlul dacă se declanșează peste 10 ani război meteorologic", a spus Ion Sandu.

Fostul director general al Administrației Naționale de Meteorologie a cerut Guvernului și Parlamentului să oprească procedura de implementare a managementului privat.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

"Mesajul meu este ca Guvernul României, indiferent de comentariile care se fac, să oprească nebunia începută de Guvernul Cioloș. Este inadmisibil ca o țară să aducă management privat, o firmă privată din altă țară, să facă prognoză în caz de fenomene meteorologice periculoase", a afirmat Ion Sandu.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a organizat, joi, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Meteorologiei, a cărui temă a fost "Să înțelegem norii". Ziua Mondială a Meteorologiei este sărbătorită în fiecare an la 23 martie și marchează intrarea în vigoare, în anul 1950, a Convenției Organizației Meteorologice Mondiale (OMM).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.