Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România 'educată' riscă să rămână fără dascăli. Fost ministru al Educației: 'E un spațiu deșertificat în profesori!'

van Chiosea / Alamy / Alamy / Profimedia
salarii profesori cadre didactice salariu

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a analizat datele după examenul de titularizare. El avertizează că România riscă să rămână fără profesori și a dat în acest sens un caz de la București.

Întrebat la postul B1 TV despre rezultatele de la examenul de titularizare, fostul ministru a explicat: „Acum sunt două lucruri care trebuie spuse, una caldă, una rece, cum ar veni. Partea rece este că e important să avem profesori buni, dar în acest ritm nu vom mai avea profesori, deci asta este una dintre problemele esențiale. Nu vom mai avea profesori și am să vă dau un exemplu concret – în București, la ora actuală, sunt trei profesori de chimie sub 40 de ani. Avem un spațiu educațional deșertificat în profesori și atunci, evident, deșertificat în profesori de calitate”.

„Din păcate, este momentul unui bilanț, pentru avem de 10 ani de zile aproape un Președinte cu 'România Educată', iar bilanțul prezidențial al 'României Educate' este un sistem educațional deșertificat în profesori”, a adăugat Daniel Funeriu, la postul citat. „Acest examen de titularizare, de fapt, știți, nu e un examen, e un concurs. Faptul că unii pică acest concurs nu e neapărat ceva rău. Sigur că este surprinzător să vezi că dintre cei cu definitivate, cei care deja au trecut un filtru, ai jumătate care au aceste note, este un lucru care nu este deloc bun”, a continuat el.

Partea bună

„Partea bună este că, așa cum spuneam, e vorba de un concurs, iar faptul că unii nu trec acest concurs arată că, totuși, o brumă de exigență mai există. Cam asta este fotografia. Principalul pericol este legat, în România, de faptul că nu vom mai avea profesori”, a subliniat Daniel Funeriu, fost ministru al Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.