Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este CODAȘA Europei în ceea ce privește numărul de jurnaliști

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam presă

Aproximativ 400.000 de jurnalişti erau în 2019 în cele 21 de state membre ale Uniunii Europene (UE) pentru care există date disponibile, ceea ce reprezintă echivalentul a 0,2% din totalul persoanelor ocupate din UE, arată datele publicate de Eurostat.

Când vine vorba de activităţile economice asociate cu jurnalismul, aproximativ 1,1 milioane de persoane erau angajate în cele 27 de state membre UE în activităţi de publishing precum publicarea de cărţi, ziare, reviste şi publicaţii. Această cifră este echivalentă cu 0,5% din totalul persoanelor ocupate din UE, scrie agerpres.ro.

Citește și: Adrian Năstase îl desființează pe Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate va avea loc, probabil, doar la finalul celui de-al doilea mandat al său

În rândul statelor membre UE, Germania are cel mai mare procent de persoane angajate în activităţi de publishing, 1,3% din totalul persoanelor ocupate, urmată de Finlanda şi Suedia, ambele cu 0,7%, şi Danemarca, 0,6%. Pe ultimele locuri în UE sunt România şi Slovacia, unde persoanele angajate în activităţi de publishing reprezintă 0,1% din totalul persoanelor ocupate.

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONU, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO în 1991. ONU a declarat marcarea acestei zile pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, ca o componentă fundamentală a drepturilor omului.

Citește și: Monica Anisie anunță noile decizii! Toți elevii și profesorii sunt vizați .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.