Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este codaşă la producţia industrială - Ce spune raportul Eurostat pentru noiembrie

radioiasi.ro
combinatul siderurgic Galati

Producţia industrială a scăzut cu 1,5% în zona euro şi cu 1,3% în Uniunea Europeană (UE 28), în luna noiembrie 2019 comparativ cu noiembrie 2018, iar în rândul statelor membre cele mai semnificative scăderi în ritm anual au fost înregistrate în Grecia (minus 8,3%) şi România (minus 7,5%), arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit Agerpres.

De la o lună la alta, noiembrie 2019 comparativ cu luna octombrie 2019, producţia industrială a crescut cu 0,2% în zona euro dar a scăzut cu 0,1% în UE. Cele mai mari creşteri ale producţiei industriale în ritm anual au fost înregistrate în Lituania (3%), Malta (2,6%), Polonia şi Suedia (1,6%). La polul opus, cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Danemarca (minus 4,7%), Irlanda (minus 4,1%) şi Grecia (minus 3,7%). În România, producţia industrială a scăzut cu 0,3% în luna noiembrie 2019 comparativ cu luna precedentă.

Accident MORTAL - Au intervenit o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și 10 pompieri

Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că la nivelul lunii noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 2,8%. De asemenea, în aceeaşi perioadă de referinţă, producţia industrială, ca serie ajustată, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,2%.

Conform datelor INS, faţă de luna corespunzătoare din anul 2018, în noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost cu 5,6% mai scăzută. Totodată, ca serie ajustată, producţia industrială a înregistrat o scădere de 7,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.