Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este inundată de droguri: Doar în acest an, polițiștii au confiscat 1,3 kilograme de cocaină şi 6 kilograme de droguri sintetice

droguri cristal droguri cristale

Aproximativ 1,3 kilograme de cocaină şi 6 kilograme de droguri sintetice au fost descoperite şi ridicate de poliţişti în cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 5-18 ianuarie.

De asemenea, au fost indisponibilizate 6 arme neletale şi peste 1.000 de bucăţi de muniţie, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În perioada 5 - 18 ianuarie, poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 35 de acţiuni operative (dintre care 19 de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

Au fost efectuate 164 de percheziţii domiciliare şi 11 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 106 persoane.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 71 de ordonanţe de reţinere şi 32 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de trei persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

"În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 1,3 kilograme de cocaină, 3 kilograme şi 35 de doze de canabis, 6 kilograme şi 60 de doze din alte droguri sintetice, 59 de doze de heroină, 696 de diverse comprimate, 15.600 de ţigarete, 10 grindere şi 16 cântare. De asemenea, au fost indisponibilizate 153 de telefoane mobile, 7 calculatoare, 1 laptop, 6 arme neletale, peste 1.000 de bucăţi de muniţie, 203.319 lei, 27.890 de euro, 3.340 de lire sterline şi 2.100 de euro (monedă falsă)", transmite sursa citată.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale. Alături de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti de la inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi jandarmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.