Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România este pe locul 17 în lume în topul celor mai 'puternice' pașapoarte: 40 de țări sunt înaintea noastră

pasaport-biometric

Oferind acces fără viză în 172 de țări din lume, pașaportul românesc se situează pe locul 17 în clasamentul Henley Passport Index, care clasifică documentele în funcție de numărul de state care sunt accesibile fără o viză prealabilă. 40 de țări sunt înaintea României în top.

Cel mai puternic pașaport din lume este cel japonez, care permite accesul fără o viză prealabilă în 191 de destinații din întreaga lume, urmat de cel din Singapore (190 de state) și Coreea de Sud și Germania, cu 189 de state.

Citește și: Lovitură pentru Realitatea PLUS, după atacul la CTP! ‘O zdreanță, o gioarsă’

În top 10 se mai află Finlanda, Spania, Italia și Luxembourg, pe locul 4, Austria și Danemarca pe locul 5, precum și Franța, Irlanda, Olanda, Portugalia și Suedia, pe 6. Statele Unite și Marea Britanie sunt pe locul 7, alături de Belgia, Noua Zeelandă, Norvegia și Elveția, după ce în 2015 se situau pe primul loc.

Pe locul 8 se află Malta, Republica Cehă, Australia și Grecia (184 de destinații), pe locul 9 Canada - 183 de destinații, iar pe 10 Ungaria, cu 182 de destinații.

Citește și: Ciprian Ciucu sare la gâtul lui Nicușor Dan: ‘Aștept să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie’

Pe ultimele locuri se mai află pașapoartele din Afghanistan (26 de destinații), Irak (28), Siria (29) și Pakistan (32 de destinații fără viză).

Indicele ia în calcul 199 de pașapoarte și 227 de destinații.

Citește și: Va merge Dana Budeanu la protestele demarate de polițiști împotriva Guvernului Cîțu? ‘Mă gândesc serios să o invităm’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.