Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CA al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2023 şi iniţierea evaluării litigiului cu EBU

Eurovision Song Contest
eurovision 2023

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat vineri, cu unanimitate de voturi, participarea României la cea de-a 67-a ediţie a Eurovision Song Contest, care se va desfăşura în luna mai 2023 în Marea Britanie şi iniţierea demersurilor necesare identificării unei firme elveţiene de avocatură pentru evaluarea litigiului cu EBU.

Potrivit unui comunicat al Televiziunii Publice, transmis vineri AGERPRES, conform invitaţiei primite de SRTv de la EBU, televiziunile trebuie să-şi anunţe intenţia de participare până la data de 15 septembrie, cu posibilitatea retragerii fără consecinţe financiare până la 11 octombrie.

Potrivit calendarului stabilit de organizator, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată până la finalul anului.

Preşedintele-Director General, Dan Cristian Turturică, a solicitat membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv prezenţi un mandat în vederea contactării unor firme de avocatură din Elveţia pentru evaluarea şanselor SRTv într-un litigiu cu EBU/ European Broadcasting Union - organizatorul concursului Eurovision Song Contest (ESC), precizează TVR.

Mandatul, acordat cu 11 voturi pentru, vizează şi obţinerea costurilor aferente unui astfel de demers, urmare a situaţiei create la ediţia din acest an, când organizatorul a anulat voturile României.

Potrivit regulamentului Eurovision, orice litigiu este soluţionat sub jurisdicţie elveţiană.

Concursul Eurovision, la care Televiziunea Română participă la competiţia europeană din anul 1993, este una dintre cele mai populare competiţii muzicale internaţionale şi se desfăşoară în fiecare an, începând din anul 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.