Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, excepţia Europei: FMI anunţă creştere economică, în timp ce la uşa UE bate criza

fmi

FMI a menținut, în perspectivele asupra economiei europene lansate miercuri, o prognoză stabilă pentru economia României, cu o creștere economică de 4% în acest an și o inflație de 4,2%, transmite Mediafax.

Prognozele sunt același din ediția din octombrie a World Economic Outlook și cele făcute publice la finele lunii august, după vizita de evaluare a unei misiuni a instituției la București.

În Regional Economic Outlook: Europe, prezentat miercuri, FMI avertiează Europa să pregătească planuri de urgență pentru o criză economică, pe măsură ce riscurile afectează perspectiva regiunii iar politicile monetare și-au epuizat arsenalul.

„Având în vedere riscurile ridicate, planuri de urgență ar trebui să fie gata de pus în aplicare în cazul în care aceste riscuri se vor materializa, nu numai în contextul în care domeniul de acţiune efectivă a politicii monetare s-a diminuat”, a declarat FMI. „Un răspuns fiscal sincronizat” poate fi necesar, spune fondul în raport, subliniind pericolele generate de protecționismul comercial, de Brexitul haotic și de către geopolitică.

Avertismentele vin după ce ultimele date economice au arătat că economia zonei euro dovedeşte mai multă rezistenţă decât s-a anticipat, din cauza expansiunii robuste din țări precum Franța. Totuși, Germania a intrat probabil într-o recesiune tehnică în ultimul trimestru, în timp ce piața muncii din cea mai mare economie a continentului a început să se deterioreze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.