Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România gonește spre boală: 20% din adulți sunt obezi - Un medic de familie face publice date grave

burta talie obezitate

Medicul de familie Evelyn Cristescu afirmă că procentul de persoane obeze este aproximativ 20% în mediul urban şi undeva la 17% în mediul rural şi a precizat că obezitatea infantilă este pe la 10%, menţionând că toate valorile sunt în creştere.

Evelyn Cristescu a fost prezentă marţi, la Maratonul obezităţii organizat de Medika TV

“Conform statisticilor, procentul de persoane obeze este cam 20% în mediul urban şi ceva mai scăzut, undeva la 17% în mediul rural. Iar dacă vorbim de obezitatea infantilă, probabil că este undeva pe la 10%, în creştere toate aceste valori. În mediul urban este mai mare în principal din cauza stilului de viaţă pe care populaţia urbană îl are, tehnologia ne face să fim mai sedentari, mediul de lucru al fiecăruia dintre noi, activitatea desfăşurată mai mult stând pe scaun ore întregi la serviciu când facem doar câţiva paşi pe acolo. Modificarea obiceiurilor alimentare, fast-food-ul, ronţăitul, câteodată la calculator, cu ochii în ecran, duci într-una la gura şi asta nu are cum să ajute”, a afirmat medicul de familie.

Ea a menţionat că principalii factori de risc ai obezităţii sunt legaţi de obiceiurile alimentare

“Principalii factori de risc ai excesului ponderal şi ai obezităţii sunt cei legaţi de obiceiurile alimentare şi de viaţă, dar şi problemele psihice de tipul depresiei şi anxietăţii care în cele din urmă şi ele duc tot la modificarea obiceiurilor alimentare cu mâncatul compulsiv, mâncatul seara târziu, ronţăitul încontinuu. Astea sunt principalele probleme pe care le-au văzut eu în ultimul timp că ar duce la o creştere a greutăţii. Categoric lipsa de mişcare este o problemă foarte serioasă cel puţin în mediul urban. Cei de la ţară, care îngrijesc o grădină, o curte, nişte animale se mişcă mai mult pentru că au aceste griji. În general, populaţia urbană îşi petrece viaţa stând pe scaun şi mai puţin făcând diverse activităţi. Activitatea în gospodărie nu este o activitate suficient de multă şi de consistentă ca să ajute la scăderea în greutate sau măcar la menţinerea unei greutăţi constante. Ar trebui o activitate susţinută fizică aparte de activitatea în gospodărie”, a mai declarat Evelyn Cristescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.