Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România își exprimă poziția față de situația din Venezuela: 'Urmărim cu mare atenţie şi îngrijorare'

captura video Facebook
venezuela, revolutie

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat joi că evenimentele din Venezuela sunt urmărite cu mare atenţie şi îngrijorare, exprimându-şi convingerea în necesitatea discuţiilor dintre opoziţie şi majoritate în vederea organizării de alegeri libere şi corecte.

Meleşcanu a participat la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din UE (Gymnich).

Citește și: Mare atenție! CEDO confirmă că plângerea Laurei Codruța Kovesi este doar înregistrată, nu și declarată admisibilă

"Noi urmărim cu mare atenţie şi îngrijorare ceea ce se întâmplă şi suntem foarte convinşi de necesitatea unui proces politic de discuţii între opoziţie şi majoritate pentru a găsi o formă de a organiza cât mai rapid alegeri libere şi corecte în Venezuela", le-a spus el jurnaliştilor.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, a anunţat că pe agenda discuţiilor dintre miniştri se va afla şi Venezuela, subiect introdus în urma evoluţiei evenimentelor de la Caracas.

Citește și: Trei lanțuri de hipermarketuri au fost amendate drastic- Ce s-a descoperit

"Aş vrea să repet aici mesajul pe care l-am transmis deja la reuniunea miniştrilor apărării: cererea noastră clară pentru eliberarea jurnaliştilor care au fost arestaţi la Caracas. Dorim să fie eliberaţi imediat. După cum ştiţi, pentru UE este foarte important că jurnaliştii să fie susţinuţi, dar mai ales să fie liberi în exercitarea profesiei lor. Uniunea Europeană va susţine mereu acest punct de vedere, iar cererea noastră este să fie eliberaţi imediat. Vom discuta cu miniştrii poziţia noastră în ce priveşte Venezuela. Punctul nostru este unul foarte clar şi unit. Am repetat cu diverse ocazii, mai recent cu ocazia declaraţiilor transmise sâmbăta trecută, când am făcut apel în mod clar pentru organizarea de noi alegeri, corecte, libere, supervizate într-o manieră diferită decât înainte", a spus ea.

Citește și: Mare atenție! Ce trebuie să știți despre comisionale cardurilor bancare atunci când plecați în străinătate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.