Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România își extinde piața de export cereale în Indonezia - Ar putea livra 3 milioane de tone

cereale

Președintele Pro Agro, Emil Dumitru, a precizat, miercuri, la Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture” că piața indoneziană are o nevoie de 8 milioane de tone de cereale, din care 3 milioane de tone ar putea proveni din România, dacă autoritățile române spijină exporturile de materie primă.

„Piața indoneziană are o cerere de cereale din bazinul Mării Negre, este vorba de o miză destul de mare, de 8 milioane de tone de cereale pe care partenerii de acolo au solicitat-o (nevoia pe care o are Indonezia – n.r.) și sper ca din 8 milioane de tone, 3 milioane să provină din România. Eu cred că este în primul rând interesul nostru, ați văzut piața din Egipt, dacă ați observat comportamentul de anul trecut, traderii noștri au pierdut practic undeva la 800 de mii de tone anul trecut, este vorba de licitațiile cu cerealele cu grâu rusesc și din Ucraina”, a declarat, miercuri, Emil Dumitru, președintele Federației Naționale ProAgro la Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture”, eveniment organizat miercuri de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa.

Potrivit lui Dumitru, autoritățile din România, precum Ministerul Agriculturii și ANSVSA ar trebui să spijine exportul de cereale.

„Eu îmi doresc foarte mult, pentru că avem un grâu foarte bun, recunoscut pe piața mondială, să încercăm să deschidem cât mai multe piețe, dacă tot politica ministerului este vindem materie primă, atunci piața indoneziană poate fi o miză, dar cel puțin ministerul și ANSVSA să nu ne încurce, atât cerem, nimic mai mult, pentru că ne descurcăm, de la privat la privat se negociază destul de bine. Dar cerem sprijinul ăsta să putem face acele analiza, astfel încât să putem să exportăm”, a mai susținut Dumitru.

Evenimentul organizat de MEDIAFAX, în colaborare cu Agrointeligența, şi-a propus să desluşească modul în care tehnologia, cea mai nouă activitate umană, se îngemănează cu agricultura, cea mai veche activitate umană. Agricultura se numără printre domeniile care adoptă şi care răspunde cel mai rapid la schimbările tehnologice, dintre toate zonele de activitate, iar tehnologia poate permite agriculturii să recupereze decalajele faţă de sistemele agricole occidentale.

Conferința și-a propus discutarea manierei de finanțare a fermierilor români pentru a se dota tehnologic, dezbaterea modului cum au folosit fermierii aplicațiile, cum poate lucra drona ca zilier la fermă, care sunt noutățile momentului în materie de inputuri agricole – substanțe chimice, tratamente, semințe, utilaje.

La eveniment au participat reprezentați ai companiilor de tehnologie, oficiali din Ministerul Agriculturii şi din agenţiile guvernamentale, reprezentați ai asociaţiilor de fermieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.