Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și Republica Kiribati au stabilit relații diplomatice

MAE

La data de 9 iulie 2018, la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Imigrației din Republica Kiribati, a avut loc ceremonia de semnare a comunicatului comun privind stabilirea de relații diplomatice între România și Republica Kiribati.

Documentul a fost semnat, din partea României, de Ambasadorul României în Republica Kiribati, cu reședința în Australia, Nineta Bărbulescu, iar din partea statului Kiribati, de Secretarul în Ministerul Afacerilor Externe și Imigrației, Peniita Kabubuke-Garisau.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, Ambasadorul României în Republica Kiribati și-a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Kiribati, Excelenței Sale, Taneti Maamau.

Acest demers se înscrie pe linia eforturilor României de consolidare a prezenței sale diplomatice în regiunea Pacificului de Sud, ce vizează mai buna valorificare a oportunităților de cooperare atât în plan bilateral, cât și multilateral, îndeosebi la nivelul Organizației Națiunilor Unite. De asemenea, demersul României are în vedere și importanța sporită acordată în prezent regiunii în cadrul politicii externe a Uniunii Europene.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.