Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, în fruntea țărilor din UE pe PNRR - Marcel Boloş: Următoarea cerere de plată , din aprilie sau mai, este un examen foarte greu pentru Guvern

Inquam Photos/ Octav Ganea
PNRR Planul National de Relansare si Rezilienta

Ministrul Marcel Boloş a declarat luni, în emisiunea Proiect de Ţară - România, de la Prima News, că ţara noastră, aşa, cu bune, cu greutăţi, pe PNRR, suntem printre cele 7 state care au depus cererea de plată numărul 2 şi a arătat că următoarea cerere de plată din PNRR, care urmează în aprilie sau mai este un examen foarte greu pentru Guvern, anunță news.ro.

Despre riscul de a avea proiecte nefinalizate în PNRR, ministrul Investiţiilor a spus că nu vrea să se gândească la acest aspect pentru că în astfel de situaţii trebuie să punem din bugetul de stat o enormă sarcină, pentru că continua aceste proiecte.

”Avem aceste dead-lineuri şi bugete alocate. Noi aşa cu bune, cu greutăţi, pentru PNRR suntem printre cele 7 state care au depus cererea de plată numărul 2. Deci doar trei state au aprobată cererea de plată numărul 2. 151 de jaloane şi ţinte, ceea ce nu este puţin”, a spus el.

Ministrul Investiţiilor a afirmat că următoarea cerere de plată din PNRR, care urmează în aprilie sau mai este un examen foarte greu pentru Guvern.

”Nu înseamnă doar 79 de jaloane şi ţinte îndeplinite, înseamnă tăierea grantului cu 2,1 miliarde euro, înseamnă ajustarea de preţ la proiectele de investiţii din infrastructurăm care are un impact de 2,2 miliarde de euro, înseamnă capitolul RePower EU, 1,4 miliarde de euro, bani care au fost alocaţi, avem de asemenea modificarea conţinutului jaloanelor şi ţintelor, datorită unor circumstanţe obiective. Aici intră şi plafonul de 9,4% din PIB, care a fost pentru pensii, extrem de discutat”, a arătat Boloş.

Ministrul Investiţiilor a precizat că este un examen foarte foarte greu pentru Guvernul României şi pentru ceea ce înseamnă rezolvarea acestei situaţii de ansamblu.

”Noi discutăm săptămânal la Guverm pemtru a avea o documentaţie cât mai serioasă, fiecare jalon înseamnă documente şi argumente. Încercăm să rezolvăm cât mai bine”, a mai spus Boloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.