Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, în topul creșterii economice din UE (Eurostat)

The Romania Journal
EUROSTAT

Produsul Intern Brut al Uniunii Europene a înregistrat o creştere cu 0,4%, iar cel al zonei euro cu 0,3%, în trimestrul trei din 2022, comparativ cu precedentele trei luni, iar Irlanda, Cipru, Malta şi România au avut cel mai semnificativ avans, arată datele publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În aceeaşi perioadă, Produsul Intern Brut al SUA a crescut cu 0,7%. În ritm anual, economia americană a crescut cu 1,9% în perioada iulie-septembrie 2022.

În trimestrul doi din 2022, comparativ cu precedentele trei luni, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 0,8% în zona euro şi cu 0,7% în UE.

În rândul statelor membre UE, cel mai semnificativ avans al economiei în trimestrul trei din 2022, comparativ cu precedentele trei luni, a fost înregistrat în Irlanda (2,3%), Cipru, Malta şi România (toate cu 1,3%), cel mai semnificativ declin fiind consemnat în Estonia (minus 1,8%), Letonia (minus 1,7%) şi Slovenia (minus 1,4%).

Comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, PIB-ul a crescut cu 2,3% în zona euro şi cu 2,5% în Uniunea Europeană în perioada iulie-septembrie 2022, după un avans cu 4,2% în zona euro şi cu 4,3% în Uniunea Europeană, în trimestrul doi din 2022.

În rândul statelor membre UE, cel mai semnificativ avans anual al economiei a fost înregistrat în Irlanda (10,6%), Croaţia (5,5%), Cipru (5,4%), Malta (5,2%), Portugalia (4,9%) şi România (4,7%), singurele scăderi fiind în Estonia (minus 2,3%) şi Letonia (minus 0,4%).

Conform Eurostat, Produsul Intern Brut în zona euro şi în UE este cu 2,2% şi, respectiv, 2,8% peste nivelul înregistrat în trimestrul patru din 2019, înaintea pandemiei. În cazul SUA, Produsul Intern Brut este cu 4,3% mai ridicat decât nivelul înregistrat în trimestrul patru din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.