Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, îngropată în datorii! Suma împrumutată de Florin Cîțu de la începutul anului este colosală

top datorii

Suma împrumutată de Ministerul Finanţelor în lei în noiembrie de la băncile de pe piaţa locală a ajuns la 7,86 mld. lei, cu 55,4% peste programul de împrumuturi pentru această lună, în timp ce în euro a împrumutat 2,5 mld. euro de pe piaţa externă, scrie Mediafax.

Ministerul Finanţelor s-a înţeles cu băncile la licitaţiile cu titluri de stat în lei, împrumutând în noiembrie mai mult cu 2,8 mld. lei faţă de nivelul programat. Pentru luna noiembrie Trezoreria Statului avea planificate împrumu­turi de pe piaţa internă de peste 5 mld. lei.

România TV -Poliția e iar în ALERTĂ: Tatăl lui Emi Pian a MURIT în închisoare, la patru luni de la decesul fiului său

Însă la licitaţia pentru titluri de stat în euro de pe piaţa locală din noiembrie, cererea băncilor a fost mai mult decât dublă faţă de nivelul pro­gra­mat, dar Ministerul Finanţelor nu a împru­mutat nicio sumă în condiţiile în care nu s-a înţeles cu băn­cile în privinţa dobânzii, considerând nivelul inacceptabil.

Eşecul licitaţiei în euro pe piaţa in­ternă venea după ce în aceeaşi săptămână Ministerul Finan­ţe­lor ie­şise pe pieţele externe şi împru­muta­se 2,5 mld. euro, la a patra emisiune de bonduri externe din 2020.

Împrumuturile totale ale sta­tului prin bonduri externe din 2020 sunt de 8,8 mld. euro şi 3,3 mld. dolari.

De pe piaţa internă, de la înce­pu­tul anului până acum, Ministerul Finanţelor a îm­pru­mutat aproape 2,3 mld. euro. La finalul lunii oc­tom­brie statul a luat de la băncile locale suma re­cord de aproape 1,65 mld. euro, cea mai mare va­loa­re la o singură emisiune de titluri în euro pe intern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.