Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România înregistrează un BOOM la exportul de medicamente - A încasat 700 de milioane de euro în zece luni din produse medicale, în 2019

medicamente

Exporturile de medicamente ale României au dat semne de revenire anul trecut, însă au rămas mult mai mici decât importurile, care domină piața farmaceutică locală, arată un raport realizat de Institutul Național de Statistică (INS), consultat de 360medical.ro.

Citeşte şi: A venit vremea 'EVALUĂRII' - Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, este acuzat de o asociaţie că a folosit spaţiile Universităţii AIC în spectru politic

În primele 10 luni din 2019, România a exportat produse medicale și farmaceutice în valoare de 688,6 milioane euro, în creștere cu 7,2% față de perioada ianuarie-octombrie 2018.

În același timp, importurile au urcat cu 17,4% până la 2,88 miliarde euro.

În luna octombrie 2019, exporturile de produse medicale și farmaceutice ale României au însumat 78,9 milioane euro, în urcare cu 17% față de aceeași lună a anului trecut.

Citeşte şi: ULTIMĂ ORĂ Valeriu Zgonea, CONDAMNAT la trei ani de închisoare cu EXECUTARE

Importurile au însumat în octombrie 319 milioane euro, în creștere cu 0,2% față de octombrie 2018.

Astfel, România a înregistrat în primele 10 luni ale anului trecut un deficit în comerțul exterior cu produse medicale și farmaceutice de 2,19 miliarde euro, în creștere sensibilă față de nivelul din ianuarie-octombrie 2018, relevă datele oficiale.

În 2018, importurile de medicamente ale României au crescut cu 1,9% față de anul anterior și au atins un nivel-record de 3,06 miliarde euro, valoare de patru ori mai mari decât nivelul exporturilor.

Exporturile de produse medicale și farmaceutice ale României au însumat 769,4 milioane euro în 2018, în creștere cu 0,4% față de anul anterior.

Evoluția a venit după intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2019, a noului Catalog național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.