Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România interlopă

Imaginile cu Liviu Dragnea flancat de niște bodyguarzi despre care presa a spus că sunt parte a unuia din cele mai temute clanuri interlope din România, flancați cu toții de Codrin Ștefănescu au făcut înconjurul lumii. Ce a șocat atât de mult la aceste imagini? Au fost ele de o violență nemaivăzută? S-a lăsat cu vărssare de sânge, săbii ce scoteau scântei, așa cum eram obișnuiți să vedem la știri când erau relatate anumite bătăi în stradă? În afară de lacrimile lui Mălin Bot, cam nimic.

Cu toate acestea, duritatea și gravitatea acestor imagini nu poate fi tăgăduită. Iar dezastrul de imagine suferit de Liviu Dragnea este unul care nu prea mai are cum să fie reparat. Chiar, cum este posibil ca domnul Codrin Ștefănescu să mai fie în continuare în linia întâi de comunicare a PSD? Ciudată alegere, sinucigașă chiar, pentru cei din Kiseleff.

Dar, să revenim, unde este punctul vulnerabil al acelor imagini cu președintele Camerei Deputaților și al PSD flancat de, se spune, oameni din lumea interlopă? Sunt câteva direcții pe care trebuie să mergem:

1) Imaginați-vă un grup de oameni, hai să le spunem clan, așezați la o masă, jucând poker și punând la cale următorul transport în Spania de femei victime ale traficului de carne, urmărind aceste imagini și spunându-și cu bucurie: ”Uite-i pe frații noștri din grupul X. Ce bine, băieții ne-au rezolvat problemele”. Cum, care probleme? Păi un om politic influent care se afișează flancat de acești oameni le oferă un cec în alb pentru a putea face ce vor ei. Pentru a lua în stăpânire orice loc și orice om. Au primit binecuvântarea politică.

2) Să nu ne comportăm ca niște fecioare. Relația politic – lume interlopă este una sudată cred că de zeci de ani. Dar totul a funcționat în complicitate. Ne dai tu niște surse de bani, noi îți dăm protecție, voturi și te scăpăm și de dușmani incomozi. Faptul că acum, un politician și nu unul oarecare, nu se arată deranjat să fie alăturat cu astfel de oameni, ba,  mai mult, nici nu reacționează în sensul de a se depărta de ei, nu face decât să ducă lucrurile la un alt nivel. Cât de grav, greu de estimat.

3) Pentru România, cel mai grav lucru care se poate întâmpla în acest moment este ca să apară, să crească și să se extindă sentimentul de opționalitate a legii, a regulilor unui stat democratic, corect. Va fi momentul în care probabil derapajele ar ajunge extrem de mari și greu de controlat. Doar imaginați-vă o Românie cu bătăi de stradă, taxe de protecție peste taxe de protecție, cu furturi la minut și infracțiuni peste infracțiuni.

Și asta doar pentru ca o clasă politică să își acopere cu acest zgomot de fund propriile ei lupte interlope. Cel mai mare  coșmar, să ajungem o Românie interlopă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.