Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România intervine în scandalul dintre Belarus, Polonia și Lituania: 'Nu vor pune capă crizei actuale şi nici nu va afecta solidaritatea UE'

CJ Vrancea
steag romania marasesti

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că solicitarea autorităţilor din Belarus către Polonia şi Lituania pentru a-şi retrage ambasadorii nu va pune capăt crizei actuale şi nici nu va afecta solidaritatea Uniunii Europene. MAE precizează că sprijină orice decizie a UE privind situaţia din Belarus, relatează News.ro.

„Presiunile autorităţilor din Belarus ca ministere de externe din unele state membre (Polonia şi Lituania - n.r.) de a-şi retrage ambasadorii nu vor pune capă crizei actuale şi nici nu va afecta solidaritatea UE. Exprimăm sprijinirea totală a deciziilor UE asupra Belarus”, arată un mesaj duminică pe pagina de Twitter a MAE.

Citește și: Exodul medicilor se resimte: secțiile ATI se confruntă cu o nouă problemă majoră! Medicul Virgil Musta: 'Un medic nu poate fi făcut peste noapte'

Şeful politicii externe a Uniunii Europene Josep Borrell a afirmat că solicitarea autorităţilor din Belarus ca Polonia şi Lituania să îşi retragă ambasadorii şi să îşi reducă semnificat reprezentările diplomatice la Minsk este neîntemeiată şi regretabilă. Oficialul european mai spune că cererea este împotriva logicii dialogului şi nu va face decât să izoleze şi mai mult autorităţile de la Minsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.