Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România intră pe radarul Rusiei: țara noastră începe pregătirea piloților ucraineni, o 'amenințare în sfera nucleară' pentru Moscova

anews.com.tr
f 16

Programul de pregătire a aviatorilor ucraineni în țările membre UE pentru conducerea avioanelor de vânătoare americane F-16 poate începe deja peste două săptămâni, a comunicat consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, Jack Sullivan, într-un interviu transmis, duminică, de compania de televiziune CNN, scrie TASS, potrivit Rador.

"Vom pune la dispoziție instrumentele necesare pentru începerea instruirii aviatorilor ucraineni pe F-16, imediat ce europenii vor fi gata. Europenii au spus că ei au nevoie de două săptămâni ca să pregătească capacitățile de antrenament", a remarcat Sullivan.

Oficialul american a adăugat că, în ceea ce-l privește, Washingtonul nu va tărăgăna procesul de acordare a permisiunii de instruire, precum și transferarea a tot ceea ce este necesar pentru începerea instruirii. Anterior s-a comunicat că instruirea piloților ucraineni pentru a zbura pe F-16 este programată să înceapă în august în Danemarca, iar un centru regional de instruire va fi creat în România.

După cum a afirmat ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, SUA și aliații lor din NATO creează riscuri de ciocnire armată directă cu Rusia, lucru care poate avea "consecințe catastrofale." În Occident, după cum a afirmat Lavrov, întreprind acțiuni care obligă din nou și din nou Moscova să sublinieze riscurile cu caracter strategic generate de politica agresivă anti-rusească. Ministrul rus a subliniat că apariția în Ucraina a avioanelor de vânătoare F-16, care pot transporta arme nucleare, va fi interpretată de Rusia ca o amenințare din partea Occidentului în sfera nucleară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.