Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, la un pas de scenariul 4! Gabriela Firea, detalii despre testarea bucureștenilor: 'Nu doare'

Facebook
gabriela firea

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a dat detalii, sâmbătă, la România TV despre testarea pentru noul coronavirus la care vor fi supuşi peste 10.000 de persoane din Capitală. Edilul a spus că toţi oamenii vor fi anunţaţi în prealabil de către preşedinţii de asociaţii de locatari sau de către poliţiştii de proximitate dacă au fost incluşi în cercetare şi când vor fi testaţi.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că proiectul este gestionat de profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balş" din Capitală. Mai multe echipe medicale mobile vor fi trimise în Capitală pentru a testa peste 10.000 de persoane.

"Nu preşedinţii de organizaţii, nu primarii decid aleatoriu cine sunt persoanele teste. Este un model ştiinţific elaborat de Matei Balş cu Institutul Naţional de Statistică. Este un proiect serios, ştiinţific, care va avea rezultate care să ne ajute să aflăm cât de mult s-a răspândit coronavirusul de tip nou", a declarat Gabriela Firea.

Edilul spune că scopul studiului este şi de a afla câte persoane au forme uşoare de COVID-19 pentru a putea primi tratament acasă.

Coronavirusul lovește Franța: 319 morți în ultimele 24 de ore! Măsura de urgență anunțată de ministrul Sănătății

"Când vom intra în scenariul 4, vă daţi seama ce înseamnă ca aceşti oameni să ajungă în spitale cu forme mult mai grave", a spus edilul Capitalei.

Gabriela Firea a vorbit şi despre modul în care vor fi anunţate persoanele care au fost incluse în eşantionul reprezentativ al studiului. În funcţie de informaţiile primite de la Institutul Naţional de Statistică şi de la "Matei Balş", oamenii care locuiesc la bloc vor fi anunţaţi de preşedinţii asociaţiilor de locatari, în timp ce persoanele care locuiesc la case vor fi înştiinţaţi din timp de poliţiştii de proximitate.

"Nu se prezintă cineva spontan. Va exista această informare (...) Testul nu doare. Nu este un test dureros", a menţionat Firea.

Mai mult, edilul Capitalei a precizat că "aceste teste nu sunt fake-uri. Nu sunt de la o firmă neomologată".

"Cele de la Matei Balş sunt din Austria şi cele de la Primărie sunt din Austria şi Belgia. Lucrăm cu teste omologate la nivel internaţional, sub îndrumarea profesorului Streinu Cercel", a spus Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.