Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România naturalizează doi hocheişti, un rus şi un ceh care evoluează la SC Csikszereda

www.antena3.ro
nationala hochei imn secuiesc

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi două hotârâri prin care li se va acorda cetăţenia română jucătorilor de hochei Radim Valchar, din Cehia, şi Andrei Taratuhin, din Rusia, care urmează a fi convocaţi la echipa naţională a României.

„În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată şi dispoziţiilor art. 131 alin. 1 coroborat cu art. 82 din Legea nr. 21/1991 – Legea cetăţeniei române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Guvernul României adoptă următoarea hotărâre: ARTICOL UNIC Se acordă cetăţenia română domnului Valchar Radim, cetăţean ceh, fiul lui Roman şi Sarka, născut la data de 20.04.1989 în localitatea Karvina, Republica Cehă, având domiciliul actual în Cehia, Orlova, Luteyene, str. Adamusova nr. c.p. 1253, judeţul Karvina, cu stabilirea domiciliului în România”, se arată în documentul Guvernului.

Radim Valchar, în vârstă de 29 de ani, a jucat în cariera sa la echipe din SUA şi Canada în perioada de juniorat, după care a evoluat în Europa, la formaţii din Cehia, Slovacia, Franţa, Finlanda iar din sezonul 2016 este legitimat la clubul din Miercurea Ciuc, SC Csikszereda.

Rusul Andrei Sergeevich Taratuhin, 35 de ani, este triplu campion mondial de juniori cu echipa naţională a Rusiei. Din sezonul 2017-2018 evoluează de asemenea la SC Csikszereda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.