Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România nu este pe lista de priorități: Joe Biden trimite un bancher ca ambasador în Israel

smartradio.ro
joe biden

Preşedintele american Joe Biden ar urma să-l nominalizeze pe Thomas Nides, un diplomat cu experienţă şi fost director pe Wall Street, pentru funcţia de ambasador al SUA în Israel, potrivit unei surse familiarizate cu acest subiect, relatează miercuri Reuters.

Administraţia Biden, instalată în ianuarie, a fost criticată pentru că nu a asigurat o reprezentare diplomatică de nivel înalt în statul israelian în perioada conflictului dintre acesta din urmă şi mişcarea radicală palestiniană Hamas, ceea ce a determinat Casa Albă să facă din această problemă o prioritate absolută, scrie Agerpres.ro.

Nu se ştie deocamdată dacă Biden intenţionează să anunţe personal nominalizarea lui Thomas Nides, dar o sursă apropiată de dosar susţine că nominalizarea acestuia va fi oficializată foarte curând.

Thomas Nides, în prezent având o funcţie executivă în echipa de conducere a Morgan Stanley Bank, a fost secretar adjunct al Departamentului de Stat pentru management şi resurse în timpul preşedinţiei lui Barack Obama.

Principalul său rival pentru funcţia de ambasador în Israel este Robert Wexler, fost congresman din Florida şi cunoscător al Orientului Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.