Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România nu închide ochii la încercările de destabilizare a R. Moldova. Aurescu: 'Voi recomanda propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni'

gov.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat luni, înainte de participarea la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles, că în acest context va recomanda propunerea pentru un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova de către Rusia.

"Avem un nou guvern la Chişinău, un guvern profund dedicat reformelor şi integrării europene a ţării. În acelaşi timp am văzut, cum a spus preşedinta Republicii Moldova, dezvăluirea planurilor pentru destabilizarea ţării de către Rusia. Cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să transmită azi, prin intermediul miniştrilor de Externe, un puternic mesaj de susţinere pentru rezilienţa şi securitatea Republicii Moldova", a spus şeful diplomaţiei române.

În legătură cu acest subiect, a arătat el, va recomanda "spre reflectare şi analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova, a ordinii sale constituţionale şi a statului de drept".

"În acelaşi timp, cred că este foarte important ca astăzi Consiliul să transmită susţinerea fermă în ceea ce priveşte înfiinţarea unei noi misiuni civile în Republica Moldova, în continuarea ajutorului privind interconectivitatea legat de reţelele de electricitate, cu UE, prin România, în acelaşi timp privind susţinerea perspectivei integrării europene a Republicii Moldova", a spus Bogdan Aurescu.

Ministrul român a vorbit de nevoia susţinerii ţării vecine prin granturi şi a amintit de Platforma creată de România, Germania şi Franţa în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.