Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România nu va intra în recesiune, dă asigurări Ciolacu / Despre cota unică: 'Nu pot să intru acum cu bocancii peste constructori, când ei au salvat România'

inquamphotos - Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că România nu va intra în recesiune. „Am avut o creștere de 0,1% pe primul trimestru. Pentru prima oară în România s-a datorat investițiilor. Eu nu pot să intru acum cu bocancii peste constructori, când ei au salvat România, cel puțin în trimestrul 1, de intrarea în recesiune”, a spus premierul, într-o declarație de presă comună cu Ligia Deca.

„România nu va intra în recesiune. (...) Trebuie să înțelegem foarte bine. Avem niște reforme de implementat. Mai ușor le spunem jaloane. În acele reforme avem și începerea să scoatem aceste excepții. Excepțiile sunt într-un moment critic și sunt pe o perioadă determinată. Nu poate o excepție să devină regulă. Facem o analiză, nu luăm decizii pripite, discutăm în coaliție, discutăm cu specialiști. Avem deja două rapoarte și de la FMI și de la Banca Mondială, avem un raport de țară care specifică aceste lucruri. Nu putem să ne facem mai deștepți decât tot mapamondul, că nu suntem. Că noi avem experiență mai vastă și le știm pe toate mai bine decât mapamondul, nu poți să...indiferent că se supără unii. Nu pot să nu văd că în toată Europa nu mai există cotă unică. A, că nu este pregătit statul? Întâi să se pregătească statul și apoi venim cu o reformă în sistem. Aici sunt total de acord. Sunt ferm convins că împreună cu constructorii, cu IT-iștii, toți cei care au excepții vom avea un dialog și vom găsi soluția cea mai bună. (...) Am avut o creștere de 0.1% pe primul trimestru. Pentru prima oară în România s-a datorat investițiilor. Eu nu pot să intru acum cu bocancii peste constructori, când ei au salvat România, cel puțin în trimestrul 1, de intrarea în recesiune”, a spus Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.