Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România pare să fi scăpat de pesta porcină - Focarele de gripă aviară din județele Mureș și Harghita au fost stinse

ansvsa

Focarele de gripă aviară din județele Mureș și Harghita au fost stinse, iar în prezent nu există nicio suspiciune în România, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), notează mediafax.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în perioada 11-14 iunie au fost stinse focarele de gripă aviară care au evoluat în localitățile Ungheni, Cozma, Sântana, Grebenișu de Câmpie din județul Mureș și Cristuru Secuiesc din județul Harghita.

Odată cu stingerea focarelor de gripă aviară au fost ridicate restricțiile de circulație a persoanelor, a animalelor și a mijloacelor de transport.

„Ca urmare a stingerii focarelor și a ridicării restricțiilor, fermele avicole din zonele respective pot comercializa la nivel național și pot participa la schimburi intracomunitare și exporturi de păsări vii, carne de pasăre și alte produse provenite de la acestea. Comercializarea păsărilor vii se face în condițiile respectării obligațiilor și responsabilităților prevăzute de legislația în vigoare, cu precădere pe cele privind respectarea cerințelor de sănătate și bunăstare animală, biosecuritate, supraveghere sanitară veterinară și asigurarea trasabilității”, se arată în comunicat.

Autoritatea a precizat că, din data de 1 iunie și până în prezent, au fost înregistrate noi focare de gripă aviară în Polonia (10), Olanda (37), Belgia (10), Estonia ( 8 ), Finlanda (13), Germania (4), Letonia (1), Lituania (3), Suedia (5), astfel că ANSVSA menține măsurile de supraveghere prevenire și control pentru această boală.

„În acest moment, în România nu există nicio suspiciune de gripa aviară”, au mai precizat reprezentanții autorității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.