Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România poate testa un vaccin experimental pentru coronavirus, spune Adrian Streinu-Cercel: 'Îl vom lua din Marea Britanie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Streinu-Cercel

Un vaccin experimental contra COVID-19 ar putea fi testat într-o lună şi în România, anunţă dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”. Acesta a afirmat că între Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi britanici există un protocol de colaborare.

Managerul Institutului „Matei Balş” a declarat, la Antena 3, că vaccinul va ajunge ulterior la avizare la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Citește și: Medicul Streinu - Cercel anunță că în România începe testarea în masă pentru coronavirus

„Şi în SUA, şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (...) Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele", a spus Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.ro.

Potrivit acestuia, vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul ştiinţific de cercetare şi după avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

„Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie", a adăugat Streinu-Cercel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.