Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România primește săptămâna viitoare 60.000 de doze Johnson & Johnson

Europa FM
Johnson & Johnson vaccin

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că România primește săptămâna viitoare 60.000 de doze Johnson&Johnson. Acest vaccin este diferit față de restul dozelor, deoarece este administrat doar o singură dată.

„Azi am fost anunțați că ajung în 15 aprilie. Sunt 60.000 de doze și ajung mai repede decât era planificat. O să meargă către medicii de familie, precum și în centrele mobile de vaccinare”, a spus Baciu, la Digi24.

Întrebat despre eventualele suspiciuni pe care unii le-ar putea avea, el a precizat: „Este esențial să discernem faptele și diversele interpretări”, a concluzionat Andrei Baciu.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural' .

Centrele mobile sunt organziate în containere car vor merge în localități unde nu există medici de familie sau dispensare și care au o capacitate de până la 96 de persoane vaccinate pe zi, a mai spus Baciu, potrivit Mediafax.

Centrele de vaccinare care folosesc vaccinul Astra Zeneca vor trece pe doze produse de alte companii, pe măsură ce acestea vor veni, a precizat în context secretarul de stat, în condițiile în care în jur de 300.000 de români au renunțat la programările cu AstraZeneca.

Baciu a spus că România are un stoc de circa 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunțat că vaccinul AstraZeneca se leagă de apariția, în cazuri rare, a unor cheaguri de sânge neobișnuite. EMA le recomandă celor vaccinați să rămână vigilenți timp de două săptămâni, adăugând că au fost analizate 86 de cazuri de tromboză venoasă.

Mai multe state au oprit, temporar, vaccinarea cu AstraZeneca în condițiile raportărilor despre apariția trombozelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.