Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în luna iulie

Facebook
comert cumparaturi carucior supermarket magazin

Volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 0,5% în Uniunea Europeană şi cu 0,9% în zona euro, în iulie, comparativ cu perioada similară din 2021, iar Slovenia, Malta, Polonia, Ungaria şi România sunt statele membre UE cu cel mai semnificativ avans, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 1,3% în iulie, comparativ cu iulie 2021, dar au scăzut vânzările de alimente, băuturi şi tutun cu 2% şi cele de produse non-alimentare cu 0,7%, potrivit Agerpres.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iulie, comparativ cu perioada similară din 2021, s-a înregistrat în Slovenia (25%), Malta (9%), Polonia (7,6%), Ungaria (4,3%) şi România (3,3%), iar cel mai sever declin a fost în Danemarca (minus 7,7%), Luxemburg (minus 6,3%) şi Irlanda (minus 5,6%).

În iulie, comparativ cu luna precedentă, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro şi în Uniunea Europeană, după un declin de 1% în zona euro şi în UE, în iunie.

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 0,3% iulie, comparativ cu luna precedentă, dar au scăzut vânzările de alimente, băuturi şi tutun cu 0,1% şi cele de produse non-alimentare cu 0,2%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iulie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Germania (1,9%), Ţările de Jos (1,7%), Polonia şi Luxemburg (ambele cu 1,5%), iar cel mai semnificativ declin în Austria (minus 1,8%), Finlanda (minus 1,7%) şi Spania (minus 1%).

România a raportat o creştere de 0,2% în iulie, comparativ cu luna precedentă, după un declin de 2% în iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.