Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, reprezentată de Ana Blandiana şi Mircea Cărtărescu la Târgul de Carte de la Guadalajara

agerpres.ro
bookfest targ de carte

România va participa cu un stand şi va fi reprezentată de scriitorii Ana Blandiana şi Mircea Cărtărescu la Târgul Internaţional de Carte de la Guadalajara, Mexic, în perioada 25 noiembrie - 3 decembrie, potrivit NEWS.RO.

Citeşte şi: Previziuni SUMBRE: 'Războiul mocneşte în PSD. Tudose a început deja marea curăţenie' (presă)

Institutul Cultural Român, prin filiala sa de la Madrid şi Centrul Naţional al Cărţii, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, participă pentru a doua oară consecutiv cu stand naţional la cel mai important târg de carte din America Latină.

Peste o sută de titluri traduse din literatura română în limba spaniolă vor fi disponibile spre vânzare la standul României.

Târgul este al doilea cel mai important din lume în ceea ce priveşte prezenţa editorială, după cel de la Frankfurt, şi al doilea cel mai mare din lume ca număr de vizitatori, după cel din Buenos Aires.

Ediţia din 2016 a reunit 1.983 de edituri din 44 de ţări, peste 20.000 de profesionişti şi aproximativ 2.400 de ziarişti acreditaţi. La cele nouă zile de activităţi au participat circa 800.000 de vizitatori.

Participarea românească cu stand naţional, în 2016, a coincis cu acordarea Premiului FIL pentru Literatură în Limbi Romanice scriitorului Norman Manea, acesta devenind, astfel, primul scriitor român recompensat cu acest prestigios premiu. La activităţile derulate pe perioada celor nouă zile de târg au mai participat scriitorii Dan Lungu, Dinu Flămând şi Ioana Gruia.

Anul acesta, Mircea Cărtărescu va lua parte, în Ciudad de Mexico, la evenimentul de lansare a romanului „Solenoide”, în traducerea lui Marian Ochoa de Eribe, la librăria El Péndulo. Invitată va fi scriitoarea Guadalupe Nettel. Evenimentul este organizat de Editura Impedimenta. În plus, el se va întâlni cu presa din Ciudad de Mexico.

Cărtărescu va participa şi la o lectură de poezie, undeva va fi prezentat de Jeanette Clarriond, de la Vaso Roto Ediciones, la conferinţa „Edificio de la literatura", la inaugurarea Festivalului Literelor Europene alături de scriitorii Tiziano Scarpa, Tommy Wieringa şi Radka Denemarková.

Ana Blandiana va susţine o conferinţă pe tema cenzurii în timpul dictaturii comuniste şi în noua realitate capitalistă şi va lua parte în diferite evenimente din cadrul târgului.

Îşi va prezenta volumele „Proyectos de pasado” şi „Las cuatro estaciones”, publicate la Editura Periferica, va lectura şi îşi va prezenta şi cărţile de poezii „El sol de más allá y El reflujo de los sentidos”, „Mi patria A4” şi „Octubre, noviembre, diciembre”, apărute la Editura Pre-Textos.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, prima MĂSURĂ după raportul MCV: 'Atunci să trageţi concluziile...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.