Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România riscă să plătească 80 milioane de euro anual deținuților

inchisoare

România ar putea să fie obligată să plătească anual 80 de milioane de euro deținuților, dacă CEDO va da o decizie pilot prin care să sancționeze condițiile din penitenciare.

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Raluca Prună, care a precizat că Guvernul a adoptat un memorandum prin care a solicitat CEDO să amâne luarea unei hotărâri.

”În România ar putea fi 4 euro pe zi la 28.000 de persoane, după estimările noastre ar fi 80 de milioane de euro pe an pentru neconformitatea condiţiilor din penitenciar. (...) Guvernul a adoptat un Memorandum prin care a solicitat Curţii Europene a Drepturilor Omului să amâne puţin luarea unei decizii pilot, pentru că aceasta ar însemna un cost foarte mare pentru statul român. Am scris acest Memorandum cerând îngăduinţă să nu se pronunţe încă o decizie pilot, timp în care în 8 săptămâni am spus că vom trimite un calendar cu măsuri exacte, măsuri la care ne putem angaja pentru îmbunătăţirea situaţiei la nivelul penitenciarelor din România”, a declarat, marţi, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor, potrivit news.ro.

Raluca Prună susține că în viitorul îndepărtat se vor construi noi penitenciare, dar până atunci vor fi rezolvate alte probleme, de ordin administrativ şi managerial, la nivelul fiecărui penitenciar.

"E nevoie de identificarea unor soluţii ca persoanele condamnate să poată munci şi să primească un beneficiu şi să contribuie la o mai bună stare mentală a acestora. Acele persoane trebuie recuperate de societate, nu pierdute pentru totdeauna”, a adăugat ministrul, precizând, totodată, că doreşte dezvoltarea sistemului de probaţiune, prin care consilierii de probaţiune stabilesc o relaţie directă cu cei condamnaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.