Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România s-a sucit: A anunțat că va prelua imigranți de pe nava Ocean Viking

Catania
Diciotti imigranti italia

Aproximativ 356 de imigranți care se află la bordul navei de caritate Ocean Viking vor fi debarcați în Malta și apoi relocați în mai multe țări europene, inclusiv România, a informat vineri Guvernul maltez, informează site-ul agenției Dpa. Decizia vine după ce se anunțase că România nu va mai prelua imigranți, pentru că sunt suficient de multe țări care vor să îi ia.

Ocean Viking, operată de organizațiile SOS Méditerranée și Doctori fără Frontiere, este blocată de mai multe zile pe mare după ce i s-a refuzat accesul în port, informează mediafax.ro.

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

"Malta a acceptat să fie o parte a soluției acordate navei Ocean Viking", se arată într-un comunicat al Guvernului maltez.

Imigranții vor ajunge în Malta, de unde vor fi transportați în Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg, Portugalia și România.

Citește și: Atenție! A fost prezentată ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas

"Niciun imigrant nu va rămâne în Malta", a adăugat premierul Joseph Muscat.

Germania va "participa în mod semnificativ împreună cu Franța", a informat un purtător de cuvânt al Ministrului de Interne, referindu-se la acceptarea imigranților atât de pe nava Ocean Viking, cât și de pe Open Arms.

Citește și: Dana Gârbovan, propunerea pentru Ministerul Justiției: ‘Am acceptat cu condiția…’

Ministerul a informat că Germania a fost de acord să accepte 328 de imigranți salvați de pe Marea Mediterană încă din iulie 2018, dintre care 212 au fost salvați anul acesta.

Înțelegerea prin care Malta a fost de acord să permită ancorarea navei Ocean Viking într-unul din porturile sale a urmat "unor discuții cu Comisia Europeană și mai multe state membre, în special Franța și Germania", a mai informat Guvernul maltez.

Citește și: Cozmin Gușă anunță! ‘ Dăncilă și-a câștigat un prestigiu mare după ce i-a bărbierit pe Tăriceanu și pe Ponta’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.