Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România salută începerea negocierilor de pace intra-afgane, anunță MAE

Inquam Photos/ Octav Ganea
MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută începerea, sâmbătă, a negocierilor de pace intra-afgane care reunesc reprezentanţii guvernului afgan şi ai talibanilor, la Doha în Qatar, potrivit Agerpres.

"MAE consideră că lansarea negocierilor de pace intra-afgane reprezintă o oportunitate pentru părţile implicate de a încheia un conflict de lungă durată, care a avut efecte profund negative asupra întregii regiuni. Acest moment istoric este un prim pas pentru obţinerea unei păci sustenabile în Afganistan, cu participarea tuturor segmentelor societăţii", precizează un comunicat de presă transmis de instituţie.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Potrivit sursei citate, România va continua să susţină demersurile de asigurare a păcii şi securităţii în Afganistan, în coordonare deplină cu aliaţii săi, în cadrul NATO.

Şeful misiunii diplomatice a României în Statul Qatar a participat la ceremonia de începere a negocierilor, la invitaţia autorităţilor qatareze, menţionează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.