Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se confruntă cu o creștere explozivă a prețurilor: Nicolae Ciucă ne îndeamnă să ne întindem atât cât ne este plapuma/ Video

Guvernul Romaniei
Ciuca guvern

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România nu trece printr-o perioadă uşoară, astfel că le-a transmis românilor să fie chibzuiţi. Întrebat dacă poate Guvernul interveni pentru a stopa creşterea preţurilor, premierul a transmis: ”Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”.

Citește și: Nicolae Ciucă dă de înțeles că n-a vrut să-i supere pe benzinari: 50 de bani, atât își poate permite România

Nicolae Ciucă a declarat la Radio România Actualităţi că este bine ca românii să cunoască realitatea din punct de vedere economic şi le-a transmis că nu trecem printr-o perioadă uşoară, informează News.ro.

”Eu cred că este foarte bine să le spunem oamenilor realitatea, să le spunem că nu trecem printr-o perioadă uşoară şi că avem soluţii pentru orice situaţie (…) În acest context, eu cred că este bine să fim foarte precauţi, este bine să avem rezervele necesare. Dacă la nivelul Uniunii Europene, la nivelul Guvernului ţării, ne propunem să ne creştem capacitatea de a face faţă acestor provocări, atunci cred că fiecare dintre noi trebuie să avem minimum de resurse (…) Trebuie de acum înainte să fim, aşa cum aţi zis dumneavoastră, chibzuiţi, să putem să avem la îndemână resursă materială, resursă financiară, să putem să asigurăm acel echilibru, această abilitate prin măsuri cât se poate de transparente, de oneste şi de clare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat despre creşterea preţurilor şi devalorizarea leului şi dacă Guvernul poate interveni, Ciucă a declarat că dacă situaţia depinde de Guvern, Guvernul se implică.

”Sunt unele dintre situaţii care depind de noi şi acele situaţii care depind de puterea şi de responsabilitatea administrativă a Guvernului, aţi văzut că putem să le facem faţă. Îmi cer scuze pentru expresie, dar este una pe care poporul român o foloseşte, putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”, a mai afirmat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.