Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se împrumută la foc automat: 4 miliarde de euro, dintr-o singură lovitură

Facebook
sedinta de guvern

România împrumută patru miliarde euro de la Uniunea Europeană pentru protejarea cetățenilor afectați de criza COVID 19. Cu banii împrumutați, Guvernul va implementa măsurile luate de la debutul epidemiei.

Citește și: SURSE - Ludovic Orban a bătut palma cu Eugen Tomac: cei de la USR-PLUS au căzut între scaune

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat vineri că România a obținut de la Uniunea Europeană un împrumut în valoare de 4,1 miliarde de euro la dobânzi avantajoase pentru susținerea demersurilor autorităților române de protejare a cetățenilor și atenuare a consecințelor socio economice generate de pandemia de COVID-19.

Memorandumul privind încheierea Acordului de împrumut dintre U

niunea Europeană și România a fost adoptat joi, în ședința de Guvern. Împrumutul este acordat la cererea părții române, iar solicitarea a fost transmisă Comisiei Europene,

Potrivit reprezentanților Guvernului, împrumutul va susține măsurile adoptate de cabinet, în contextul generat de criza COVID-19, în perioada februarie – august 2020, menite să protejeze angajații și persoanele care desfășoară o activitate independentă, cu scopul de a reduce șomajul și pierderea veniturilor.

Cu banii împrumutați pot fi făcute plăți pentru șomajul tehnic, pentru programul de muncă flexibilă și pentru alte scheme destinate unor categorii de liber profeșionisti afectate de COVID. De asemenea, statul va plăti sporuri și alte măsuri similare acordate personalului medical pentru recunoașterea meritelor acestora.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.