Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se pregătește pentru o VIZITĂ REGALĂ: Klaus Iohannis a invitat un oaspete de seamă, la București - VIDEO

presidency.ro
Klaus Iohannis Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, 25 septembrie a.c., o întrevedere bilaterală cu regele Regatului Hașemit al Iordaniei, Majestatea Sa Abdullah al II-lea, în marja celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Cu prilejul întrevederii, președintele Klaus Iohannis a subliniat rolul deosebit pe care Iordania îl are în regiune, apreciind politica externă echilibrată a Iordaniei și eforturile acesteia de a promova stabilitatea regională într-un mediu turbulent și complex.

Citește și: Anunț făcut de Lucian Șova! O să se circule în curând pe această autostradă

Preşedintele României şi regele Iordaniei au apreciat caracterul excelent al relațiilor bilaterale la nivel politic, întrevederea fiind un bun prilej pentru a discuta despre modalitățile concrete de aprofundare a relațiilor bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică, dorință manifestată de ambii înalţi oficiali.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a evocat potențialul crescut de colaborare în acest domeniu. În acest sens, s-a discutat organizarea celei de-a doua ediții a Forumului Economic româno-iordanian în 2019, la București. De asemenea, cei doi șefi de stat au apreciat cooperarea deosebită existentă deja în domeniul medical și al educației, precum și potențialul de dezvoltare al acesteia.

Citește și: Surprize mari pentru Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din 10 august-Ce îi pregătește Primăria Capitalei

Regele Iordaniei a exprimat aprecierea sa față de comunitatea de români din regat, precum și contribuția acesteia la dezvoltarea societății iordaniene.

Cei doi șefi de stat au abordat și temele actuale de pe agenda ONU și internațională și au evidențiat necesitatea întăririi cooperării atât în plan regional, cât și global, printr-un răspuns coordonat și cuprinzător, în vederea gestionării mai eficiente a provocărilor regionale de securitate.

Citește și: Remus Truică în război cu un fost partener de afaceri. Cât îi datorează acesta

Totodată, cei doi înalți oficiali au discutat despre oportunitățile pe care le prezintă exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, președintele Klaus Iohannis subliniind disponibilitatea țării noastre de a acționa în această calitate pentru consolidarea relației dintre UE și Iordania.

Cu ocazia întrevederii, președintele României a reiterat invitația adresată Regelui Iordaniei de a face o vizită în țara noastră anul viitor, invitație a cărei acceptare a fost reconfirmată cu plăcere și interes de către Majestatea Sa.

Citește și: Florin Călinescu, atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea: Înţelegeţi ce zace în dovleacul ăla cu mustaţă?“ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.