Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se pregătește de CATASTROFĂ: Ce ORDIN a dat Nelu Tătaru în toate spitalele

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Ministerul Sănătăţii a început inventarierea tuturor surselor de oxigen din spitale, pentru a putea asigura pacienţilor cu COVID-19 şi paturi de terapie intermediară, a declarat vineri seară, la Botoşani, ministrul Nelu Tătaru.

Acesta susţine că paturile de terapie intermediară vor fi puse la dispoziţia pacienţilor care "au nevoie de o sursă de oxigen, dar nu sunt intubaţi cu ventilaţie mecanică invazivă", scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

"Noi avem în jur de 3.100 de paturi care sunt tipice pentru terapie intensivă. Până la 4.100 mai avem paturi de postoperator, paturi de îngrijire postoperatorie şi paturi de terapie intermediară. (...) Identificăm în acest moment tot ce înseamnă sursă de oxigen din spitale pentru a putea face paturi de terapie intermediară, în care pacienţii nu sunt pe terapie intensivă invazivă, ventilatorie. Sunt cei care au diferite grade de insuficienţă respiratorie, au nevoie de o sursă de oxigen, dar nu sunt intubaţi cu ventilaţie mecanică invazivă. Extindem şi acest număr de paturi", a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a avut, vineri, o întrevedere cu autorităţile judeţene din Botoşani, după ce joi acestea au dispus adoptarea unor măsuri restrictive, ca urmare a creşterii peste 3/1000 a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj îngrijorător pentru români: ‘Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.