DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

România se pregătește pentru un eventual atac cibernetic: Ministerul Apărării participă la un exercițiu de apărare cibernetică

hackeri

Comandamentul Apărării Cibernetice din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) participă, în perioada 13-16 aprilie, cu o echipă formată din 21 de specialişti, la exerciţiul internaţional de apărare cibernetică Locked Shileds 2021. Exerciţiul are loc pentru a perfecţiona pregătirea specialiştilor de securitate cibernetică pentru a proteja în timp real reţele de tehnologia informaţiei şi infrastructuri critice naţionale împotriva unor atacuri cibernetice, arată Ministerul Apărării, relatează News.ro.

Potrivit MApN, la exerciţiul care are loc online, fiind planificat şi organizat de Centrul de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică din Tallinn, Estonia, participă echipe din state aliate şi partenere, formate din profesionişti ai domeniului, militari şi civili.

"Ţara noastră înregistrează anul acesta prima participare la Locked Shields cu o echipă interdepartamentală coordonată de Agenţia de Apărare Cibernetică din Comandamendul Apărării Cibernetice. Echipa este compusă din aproximativ 75 de specialişti care provin, în afară de Ministerul Apărării Naţionale, din celelalte instituţii ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, din Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, precum şi din companii private care activează în domeniu", arată MApN, într-un comunicat de presă transmis luni.

Scopul general al exerciţiului este de a perfecţiona pregătirea specialiştilor de securitate cibernetică pentru ca, acţionând în echipe largi interdepartamentale şi multidisciplinare, să protejeze în timp real reţele de tehnologia informaţiei şi infrastructuri critice naţionale împotriva unor atacuri cibernetice multiple şi multidirecţionale.

Locked Shields 2021 se desfăşoară după un scenariu real, fiind folosite tehnologii specifice de ultimă oră şi simulate incidente cibernetice masive, incluzând domeniile de decizie strategic, juridic şi de comunicare publică.

"Participarea la exerciţiul Locked Shields 2021 oferă un prilej foarte bun pentru perfecţionarea pregătirii colective prin acţiunea într-un mediu provocator şi exigent, precum şi a îmbunătăţirii interoperabilităţii, rezilienţei şi a agilităţii structurilor de apărare cibernetică, comandă şi control, juridice şi de relaţii publice ale statelor, pentru a putea răspunde prompt şi eficient la orice incident de natură cibernetică", menţionează sursa citată.

Citește și: Presa din Israel aruncă 'bomba': Mossad-ul s-ar afla în spatele atacului de duminică la instalaţia nucleară iraniană

Exerciţiul se desfăşoară anual, începând din 2010, singura ediţie care nu a fost organizată fiind cea din anul 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.