Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România și Bulgaria vor deveni zone tampon dacă Rusia câștigă războiul - politolog

romania bulgaria grecia

În noile doctrine de apărare rusești, ca obiectiv final al războiului din Ucraina se află retragerea NATO la granițele sale de dinainte de anul 2004.

Aceasta înseamnă că, dacă Rusia câștigă acest război, este foarte probabil ca ea să ceară ca Bulgaria și România, care au aderat la NATO în anul 2004, să fie o zonă tampon. În același mod în care Ucraina a fost o zonă tampon înainte. Și am putea spune că am văzut care este soarta zonelor tampon. Tocmai Marea Britanie și SUA sunt un garant pentru aceasta, că nu se va ajunge acolo, pentru ele sunt țările care contribuie cel mai mult pentru apărarea NATO, a comentat pentru Nova News politoligul bulgar Iskren Ivanov potrivit 24Chasa citat de Rador Radio România.

El a calificat vizita lui David Cameron la Sofia ca fiind una deosebit de importantă, iar consecințele ei, potrivit politologului, pot fi analizate pe trei niveluri.

"Scopul este de a consolida influența britanică în Europa. Este logic să direcționăm mai multe resurse pentru a ține Rusia pe bătrânul continent. Europa de Est este un element foarte important. În NATO securitatea noastră este destul de bine garantată, nu așa cum ar fi într-un nou format european de securitate colectivă. Țările europene nu au resursele strategice ale Statelor Unite și ale Marii Britanii", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.