Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România şi Israel - acord în domeniul medical, al crizelor sanitare şi de sănătate publică, inclusiv criza din Ucraina

www.agerpres.ro
spital aparatura

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a efectuat, joi, o vizită oficială în Israel, la invitaţia omologului său, Nitzan Horowitz, prilej cu care s-au stabilit paşii pentru încheierea, în perioada imediat următoare, a unui acord bilateral de colaborare în domeniul medical şi care să permită sprijinul reciproc în crizele umanitare şi de sănătate publică, inclusiv în criza declanşată de războiul din Ucraina, potrivit Agerpres.

"În cursul dimineţii, au avut loc întâlnirile oficiale, la sediul Ministerului israelian al Sănătăţii, cu ministrul Horowitz şi cu principalii săi colaboratori în domeniul organizării asistenţei medicale şi de sănătate publică, digitalizării şi medicinei de urgenţă. Cu această ocazie s-au stabilit paşii concreţi pentru încheierea, în perioada imediat următoare, a unui acord bilateral în domeniul sănătăţii care să faciliteze colaborarea în domeniile menţionate şi să permită sprijinul reciproc în crizele umanitare şi de sănătate publică, inclusiv în criza declanşată de războiul din Ucraina", informează Ministerul Sănătăţii pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii şi aspecte legate de sistemul public de asigurări de sănătate au fost, de asemenea, subiecte abordate de partea română.

Totodată, a fost discutată şi tema privind creşterea accesului studenţilor din Israel la universităţile de medicină din România.

"La sfârşitul întâlnirii, ministrul român al Sănătăţii, Alexandru Rafila, l-a invitat pe omologul său într-o vizită oficială în România, iar acesta a acceptat invitaţia", arată sursa citată.

În a doua parte a zilei, ministrul Alexandru Rafila a vizitat centrul medical Sourasky, unde s-a întâlnit cu preşedintele acestei organizaţii, prof. dr. Ronni Gamzu, şi au vizitat secţiile de oncologie, radioterapie, cardiologie intervenţională şi de terapie a durerii din Spitalul Ichilov, care aparţine acestui centru medical.

"Schimbul de experienţă, trainingul specialiştilor români şi accesul la resurse terapeutice pentru pacienţii din România au fost abordate şi s-a stabilit un calendar concret de implementare", menţionează ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.