Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România suspendă, pentru trei luni, distribuţia intracomunitară de antibiotice şi antitermice cu administrare orală, având în vedere contextul epidemiologic

MedicHub
Antibiotice

România suspendă temporar, pentru trei luni, distribuţia intracomunitară de antibiotice şi antitermice cu administrare orală, având în vedere contextul epidemiologic actual şi lipsa unor medicamente de pe piaţă. Măsura a fost aprobată de Comisia Europeană, potrivit news.ro.

”Comisia Europeană a avizat favorabil solicitarea României privind adoptarea în procedură de urgenţă a suspendării temporare a distribuţiei în afara ţării a anumitor medicamente din categoria antibiotice şi antitermice cu administrare orală”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că măsura este una cu caracter temporar, se va aplica pe o perioadă de trei luni, în contextul situaţiei epidemiologice actuale şi este menită să asigure continuitatea disponibilităţii acestor medicamente pentru pacienţii români.

”Măsura nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuţiei intracomunitare a medicamentelor alocate pieţei din România”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

”În luna ianuarie 2023, autorităţile române au notificat Comisiei Europene proiectul de

«Ordin privind aprobarea Listei medicamentelor antibiotice şi antitermice cu administrare orală a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă» temporar pe o perioadă de 3 luni şi au solicitat adoptarea în procedura de urgenţă prevăzută la articolul 6 alineatul (7) din Directiva (UE) 2015/1535. După examinarea proiectului de ordin, Comisia consideră că solicitarea adoptării în procedură de urgenţă este justificată”, a transmis Comisia Europeană.

Medicii şi pacienţii din întreaga ţarăm au reclamat în ultima perioadă, în repetate rânduri, lipsa unjor medicamente de poe piaţă, situaţia fiind dificilă, în contextul creşterii infecţiilor respiratorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.