Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, traversată în 24 de ore de un front atmosferic - IGSU anunță pagube uriașe în 13 județe

potop furtuna

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, duminică seară, că pompierii au intervenit în 53 de localităţi din 13 judeţe, în urma furtunilor. Peste 150 de copaci au fost doborâţi de vânt, avariind 14 autoturisme. Un bărbat din Neamţ, rănit de un acoperiş luat de vânt.

”Peste 3.000 de pompieri, cu peste 2.000 mijloace tehnice, au fost la datorie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de vremea neprielnică sub incidenţa căreia s-au aflat mai multe judeţe din ţară”, a transmis, duminică seară, IGSU.

Sursa citată a precizat că, în intervalul orar 07.00-21.00, manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate a generat efecte în 53 localităţi din 13 judeţe, zone în care s-a intervenit pentru evacuarea apei din 7 case, 26 curţi, 1 beci, 12 străzi, precum şi pentru îndepărtarea a 154 copaci, 3 stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil, degajarea elementelor de construcţie de la acoperişurile a 18 case, 19 anexe gospodăreşti, 1 bloc de locuinţe, 1 operator economic (magazin), fiind afectate 14 autoturisme.

”Circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar cu dificultate pe A2 (km 64 – 125)/CL, din cauza ploii torenţiale şi a acumulărilor de apă de pe carosabil”, a mai transmis sursa citată.

În municipiul Roman, judeţul Neamţ, din cauza vântului care a bătut cu putere, acoperişul unui imobil a căzut pe carosabil şi a surprins un bărbat.

”La sosirea echipajelor medicale la locul intervenţiei, victima era conştientă şi prezenta un traumatism la membrul inferior; persoana a fost transportată la spital pentru investigaţii amănunţite”, a mai transmis IGSU.

De asemenea, în localitatea Stăncuţa, judeţul Brăila, din cauza vântului puternic, 40 copaci au căzut pe carosabil, fiind afectate acoperişurile a 8 case şi 18 anexe gospodăreşti.

În localitatea Tecuci, judeţul Galaţi, din cauza vântului puternic, 40 copaci au căzut pe carosabil, fiind afectate acoperişurile a 4 case şi 3 autoturisme;

În municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi, din cauza precipitaţiilor înregistrate, 20 de curţi au fost inundate, iar 13 copaci s-au prăbuşit pe carosabil şi au avariat 7 autoturisme.

”Important de menţionat este că nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale care nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor hidrometeorologice”, au mai precizat pompierii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.