Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România trimite specialiști în SUA: MApN trimite ajutor, după solicitarea americanilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
isoleta coronavirus

O echipă de specialişti din MApN, inclusiv medici, pleacă luni în SUA pentru a sprijini autorităţile din statul american Alabama în combaterea pandemiei de COVID-19, dar şi pentru a se informa în legătură cu metodele de prevenire şi combatere a infectării cu coronavirus.

Citește și: Cum a intrat coronavirusul în România - Datele oficiale arată că sute de mii de români întorşi în ţară au fentat carantina şi izolarea

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă vor fi prezenţi la Baza Aeriană 90, unde are loc ceremonia plecării.

”O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN (n.r. - chimic, biologic, radiologic şi nuclear), va pleca luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, anunţă MApN.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama.

De asemenea, membrii echipei se vor informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.