Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va acorda 300.000 de euro R. Moldova. Unde vor fi cheltuiți

Financial Times
imprumut

România va acorda 300.000 de euro pentru susținerea societății civile și presei independente. Despre aceasta a declarat ministrul de Externe de peste Prut, Bogdan Aurescu, în urma întrevederii cu șefa statului, Maia Sandu.

România va acorda 300.000 de euro R. Moldova. Unde vor fi cheltuiți

„Am decis, ca ministru de Externe al României, acordarea unei noi contribuții voluntare din partea României, în valoare de 300.000 de euro, prin intermediul European Endowment for Democracy (EED) în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din R. Moldova”, a spus Bogdan Aurescu, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Ministrul a precizat că asistența financiară este atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin anunțat de către președintele României, Klaus Iohannis, în decembrie, anul trecut, la Chișinău, și „vine în continuarea contribuției voluntare similare de 250.000 de euro, acordate anul trecut, în luna noiembrie”.

„Am plecat de la premisa în acordarea acestei asistențe că susținerea societății civile și presei independente din R. Moldova reprezintă elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăți democratice”, a declarat Bogdan Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.