Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va acorda Republicii Moldova alimente și păcură

big-republica-moldova-sarbatoreste-22-de-ani-de-independenta

România va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar cu titlu gratuit, constând în produse alimentare și păcură, potrivit unei decizii luată joi, 18 februarie, de Guvern.

Ajutorul umanitar va fi în valoare de 16,690 milioane de lei și va consta în produse alimentare de bază (făină, zahăr, mălai, orez, paste făinoase, conserve din carne, conserve pateu, conserve din legume), precum și păcură.

Produsele vor fi scoase din rezervele de stat, gestionate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS).

Guvernul anunță că transportul produselor alimentare se va realiza cu mijloace auto de transport din dotarea unităților teritoriale subordonate ANRSPS, iar pentru transportul păcurei, ANRSPS va demara procedura de achiziție a serviciilor de transport feroviar. Pentru produsele alimentare, cheltuielile de transport vor fi suportate din veniturile proprii ale ANRSPS, iar pentru transportul păcurei, Guvernul a alocat suma de 3,130 milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru ANRSPS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.