Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va găzdui la Cluj Campionatele Europene Under-20 din 2023

ProSport
Sala de atletism din complexul Lia Manoliu

Consiliul European Athletics (Asociaţia Europeană a Federaţiilor de Atletism), întrunit la Lausanne, a acordat României organizarea Campionatelor Europene Under-20 din 2023, la Cluj-Napoca, anunţă Federaţia Română de Atletism pe site-ul său oficial.

Acesta este al doilea campionat european cu probe de pistă, după Campionatul European de Atletism pe Echipe - Liga 1 care se va desfăşura în luna iunie a acestui an tot la Cluj-Napoca.

"Este o bucurie imensă pentru comunitatea de atletism din România şi o veste excelentă pentru viitorul atletismului românesc. De acum înainte porţile României sunt deschise către competiţiile de mare anvergură, implicit către sponsori şi promovare mediatică prin transmisii de televiziune, iar atletismul îşi va recăpăta locul în inima şi atenţia românilor. Timp de doi ani, până la competiţia din 2023, se va vorbi despre atletism, se vor face evenimente legate de creşterea gradului de interes al tinerilor şi copiilor pentru atletism, aceştia putând vedea din tribune cea mai mare competiţie europeană rezervată juniorilor, se vor organiza competiţii în care vom testa capacitatea de pregătire. Câştigul imens adus de acest campionat este faptul că vom avea posibilitatea de a învăţa şi stăpâni tainele organizării unui campionat de foarte mare anvergură, ceea ce, cu siguranţă, va deschide porţile României pentru Europa, iar Europa se va bucura de un nou mare centru de desfăşurare a competiţiilor atletice'', declarat preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, care a ţinut să mulţumească pentru sprijin oraşului Cluj-Napoca şi primarului Emil Boc, Consiliului Judeţean Cluj şi preşedintelui Alin Tişe, precum şi Ministerului Tineretului şi Sportului.

Preşedintele European Athletics, Dobromir Karamarinov, a felicitat comisia de candidatură şi a apreciat faptul că România a făcut paşi importanţi către organizarea de mari competiţii europene. Acesta a subliniat faptul că România a demonstrat în ultimii ani aplecarea către competiţiile mari de pistă şi a faptul că poate deveni un organizator de talie europeană. După Campionatele Balcanice de juniori din 2019 au urmat Campionatele Balcanice de seniori din 2020, ambele găzduite de Cluj Arena.

Din echipa de prezentare a candidaturii României au făcut parte preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, directorul Cluj Arena în cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi consilier în Consiliul Local Cluj-Napoca, Radu Raţiu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, Ioan Măcelaru, şi consultantul de comunicare al Federaţiei Române de Atletism, Cătălina Zorojanu. La realizarea documentaţiei pentru această candidatură s-a lucrat încă din 2018 şi a fost implicată o întreagă echipă, vineri având loc prezentarea finală. De menţionat că la startul depunerii de candidaturi pentru acest campionat s-au aliniat şase ţări.

Circa 1.500 de sportivi din 48 de ţări sunt aşteptaţi pe Cluj Arena la European Athletics U20 Championships 2023.

Ultimele trei ediţii ale acestei competiţii au avut loc astfel: Eskilstuna (Suedia) - 2015, Grosseto (Italia) - 2017 şi Boras (Suedia) - 2019. În acest an, European Athletics U20 Championships va avea loc la Tallinn (Estonia), în perioada 15-18 iulie, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.