Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romanian Business Leaders: Este posibil ca unele companii din zona bancară și din energie să plece din România

Romanian Business Leaders (RBL) i-a cerut Guvernului, joi, să oprească de urgență ordonanța care va da peste cap economia în 2019 și să respecte legea privind transparența decizională și consultările publice, potrivit unui comunicat de presă, scrie mediafax.

citește și: Kelemen Hunor, atac dur la adresa premierului:’Aţi creat un şoc, un haos uriaş cu riscuri imense’

„Guvernul declanșează a doua perioadă neagră pentru antreprenorii români, după criza din 2008-2012, prin măsurile fiscale adoptate pe final de an, fără consultare și într-un mod care reconfirmă lipsa de respect și disprețul total față de mediul privat și față de români. Revoluția fiscală a Guvernului lovește, în primul rând, în antreprenoriatul românesc și în puterea companiilor românești să producă valoare pentru economie și să plătească taxe, doar ca să mascheze incapacitatea guvernării să colecteze venituri la buget. Micii antreprenori sunt cei care vor deconta în 2019 costurile mai mari cu energia, transportul mărfurilor, telecomunicațiile și cu dobânzile la credite”, au susținut reprezentanții RBL.

De exemplu, odată perceput, costul cu impozitarea activelor bancare va trece rapid în costul celor care sunt deja împrumutați sau care vor dori să se împrumute, conform RBL.

„Astfel, antreprenorii mici și persoanele fizice vor achita de fapt nota de plată pentru ca Guvernul să colecteze rapid și fără dureri de cap venituri bugetare suplimentare de 3,5-4 miliarde de lei, prin suprataxarea a mai puțin de 40 de mari contribuabili, în loc să își facă treaba cu adevărat și să strângă acești bani de la câteva mii de evazioniști fiscali. La finalul zilei, cei care plătesc sunt fix românul și micul antreprenor, în numele cărora Guvernul pretinde că introduce toate aceste taxe. Micul antreprenor și consumatorul român vor achita și creșterile facturilor aferente contractelor cu furnizorii de servicii de distribuție de energie, gaze și telecomunicații, care vor trece noile costuri, fără doar și poate, în tarifele percepute”, au mai spus reprezentanții RBL.

Rezultatul măsurilor în viitor este greu de prognozat, dar, pe termen scurt, piața bursieră a absorbit puternic primele șocuri, conform organizației citate. Miecuri, a doua zi după anunțarea noii Revoluții fiscale indicele principal al Bursei de la București a scăzut cu peste 11%.

„Pe termen mediu, este posibil ca unele companii din zona bancară și din energie să decidă să plece din România, așa cum s-a întâmplat recent în Ungaria. Cert este că, pe termen mediu, statul român își produce singur rău pentru că va pierde venituri la buget din cauza creșterii insolvențelor”, au mai susținut reprezentanții RBL.

RBL cuprinde 200 de membri, antreprenori și executivi de top din România, fiind orientată spre promovarea antreprenorilor români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.